Dit heb je nodig voor 16 stuks:
400 gram kipfilet
2 eieren
3 champignons
½ rode paprika
1 wortel
4 eetlepels bloem
2 eetlepels boter
peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipfilet in dikke vingergrote repen. Klop de eieren los.
Doe de champignons, de paprika en de wortel (of allerlei andere groente die in de koelkastlade ligt) in het hakbakje van de staafmixer en hak ze fijn (niet pureren!!).
Meng peper en zout door de bloem en wentel de kipreepjes hierdoor.
Wentel ze dan door het losgeklopte ei en als laatste door het groentemengsel.
Druk dit goed aan.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipreepjes op een matige warmtebron in 8 minuten aan beide kanten gaar en bruin.
Vergis je niet als je in de kipvingers bijt!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)


Geen opmerkingen:
Een reactie posten