Vis in een jasje

Ingrediƫnten:

600 gr Panga filet(gefileerd uit de diepvries)
100 gr bloem
2 st eieren nr.2
2 teentjes knoflook
zout-peper
water

Bereiding:

Laat de filets ontdooien
Doe de bloem met de eieren in een ruime kom,pers hier de knoflook boven uit,maal er iets peper en zout uit de molen boven op.
Meng het geheel met een garde en voeg er gelijk iets water aan toe tot er een glad beslag(niet te dik en zonder klonten)ontstaat
Plaats een wok met ca. 1 liter zonnebloem olie op het vuur.
Dep de ontdooide filets droog en snijd de filets in stukjes of stoken, maal hier des gewenst nog een iets peper over.
Wanneer de olie ca.175 gr bereikt heeft haal je de stukjes filet door het beslag en laat je ze in de olie goudbruin bakken,haal ze er dan uit en leg ze op vetvrij papier,doe ze op een warme schaal en dien ze daarna direct op.

Lekker met gefrituurde(of gebakken)krieltjes en appelmoes,of gewoon met mayonaise!

Het is goed om dit samen met de kids te doen!natuurlijk niet het frituren maar laat ze de filets maar snijden en het beslag maken,leren ze hoeveelheden en het smaakt ze altijd lekkerder als ze zelf geklungeld hebben dan dat ze het klaar gemaakt krijgen.
Ook het tafel dekken en opdienen vinden ze dan best leuk.En ze leren misschien dan ook van koken te houden

1 opmerking:

Anoniem zei

Erg lekker!!! Ons dochtertje eet alleen de vis, maar wij vinden het jasje ook erg lekker.