Ingrediƫnten:
250 gr. runder gehakt
1 blikje runder worstjes (10 stuks)
1 pakje bladerdeeg (10 stuks)
1 el tomaten ketchup
1 zakje gehakt kruiden(kant en klaar)
geraspte kaas (kant en klaar)
2 st eieren
Bereiding:
Neem een grote kom doe er het gehakt met de kruiden,ketchup en 1 ei in en meng dit goed door elkaar
Leg in de tussen tijd de plakjes bladerdeeg te ontdooien op het aanrecht
Maak het blikje worstjes open en giet ze af,dep ze droog
Neem het 2e ei en kluts dit door elkaar
Verdeel het gehakt mengsel in 5 porties en rol het als een worstje in 5 stuks bladerdeeg vellen en rol ze op vergeet niet om de randen met ei in te smeren
Druk de rolletjes plat en snijd het geheel in 4 gelijke delen(zodat er kleine broodjes ontstaan)
Snijd de overige vellen in 4 reepjes en wikkel die per 2 stuks om een worstje,ook hier de randjes met ei besmeren
Besmeer de broodjes en de omwikkeling van de worstjes met ei, bestrooi ze eventueel met strooi kaas
Leg ze op bakpapier op een bakplaat of rooster in het midden van de voor verwarmde oven en bak ze op 220gr. in ca. 25 minuten goudbruin en knapperig
Als het geheel uit de oven komt kan je de worstjes doormidden snijden
Zo heb je in korte tijd een lekkere snack waar ze werkelijk van smullen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)


Geen opmerkingen:
Een reactie posten